Filmvisning av dokumentär Pornland – hur porrindustrin kapat vår sexualitet

EN VECKA FRI FRÅN VÅLD 2018

Nästa vecka, den 3:e – 9:e december arrangerar Unizon tillsammans med MÄN, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, Sveriges kommuner och landsting, SKL och Länsstyrelserna “En vecka fri från våld”. Under veckan uppmärksammas vikten av våldsförebyggande arbete med genusperspektiv, tillsammans för att förebygga mäns och killars våld.

 

Vi på Kvinnojouren Kullan kommer ta tillfället i akt till att ha filmvisning av dokumentärfilmen Pornland – hur porrindustrin kapat vår sexualitet. Pornland är gjord av Gail Dines och visar hur porrindustrin kapat vår sexualitet, vi vill varna för att den är stark och innehåller jobbiga scener.

 

Läs mer på Unizons hemsidaFacebook-event

Från att ha befunnit sig i samhällets marginaler har nu pornografin blivit mainstream i vår kultur. Från internetporr till MTV bombarderas vi med sexualiserade bilder av kvinnor. Det formar våra könsidentiteter, vår kroppsuppfattning, och speciellt våra intima relationer. 

 
I den här dokumentären får vi ta del av Gail Dines forskning kring den gigantiska porrindustrin och hur den påverkar oss. I direkt motsats till påståenden om att porr har lett till en friare sexualitet, avslöjar Dines en massproducerad syn på sex som är djupt sexistisk och destruktiv. En vision som begränsar vår förmåga att skapa äkta, jämställda relationer fria från våld och förnedring.
 
Kan de dominerande bilderna och berättelserna som sprids av porrindustrin skapa ett genussystem som undergräver jämställdheten och uppmuntrar våld mot kvinnor?

 

Hur kommer de barn som växer upp i dag att påverkas av den porr som nu finns så lättillgänglig?

 

När?
Onsdagen den 5:e december klockan 16-18

 

Var?
Platsinformation skickas ut efter anmälan

 

Övriga frågor?
Kontakta oss på telefon 023-125 15

 

Obligatorisk anmälan
Fyll i formulär nedan

 

 

11 + 3 =

© Kvinnojouren Kullan 2019
Utvecklat av Falukod i samarbete med Femkonst

Org nr: 802461-0639
Bankgiro: 777-2247 
Swish: 123 319 21 68

Kontakt
023 - 125 15
info@kullanskj.se
Chatt