Workshop: Kroppspositivism

Kvinnojouren Kullan presenterar i stolt samarbete med Folkuniversitetet denna självstärkande workshop. Välkommen den 21-22 september till en workshop där du får möjlighet att stärka relationen till dig själv och lära dig att börja se på dig själv med kärlek och tilltro igen. En helg med personlig utveckling där vi övar på att se på våra kroppar med glädje och kraft.

 

Anmäl dig här!

“När du fått verktyg för att komma utanför din komfortzon kommer du märka att det enda som hållit dig tillbaka är du själv och med det kommer ditt självförtroende och självkärlek att växa och en drös av nya spännande möjligheter öppnar sig framför dig. ”

 

Vi har blivit bombade varje dag med information av den perfekta kroppen och den perfekta kvinnan. Vi lär oss att vi aldrig duger och att vi måste sträva efter ett ideal som inte är sant. Vi väntar tills vi har nått ett ideal för att köpa kläder som vi gillar, för att göra vissa aktiviteter och önskningar i livet.

Men livet är för kort och genom att vi tänker och lever så här håller vi oss tillbaka. Låt inte ditt liv var på väntläge något mer. Du är redan nog, precis som du är just nu. Därför kommer du med denna kurs få göra önskelista på det du vill göra men hindrat dig själv från pga din kropp. Du kommer få lära dig att göra enkla målplaneringar för dessa och uppmanas att göra dem. Målen delas in i steg för steg för att du enkelt, lekfullt och realistiskt ska kunna uppnå dem! Få tillbaka tilltron till dig själv och din förmåga och våga vara hela du, just nu!

När du fått verktyg för att komma utanför din komfortzon kommer du märka att det enda som hållit dig tillbaka är du själv och med det kommer ditt självförtroende och självkärlek att växa och en drös av nya spännande möjligheter öppnar sig framför dig.

 

 

Denna helg pratar vi om kroppshets och kroppsskam, att älska vår kropp som den är just nu, att acceptera och förlåta sig själv, lära sig se sina tillgångar, önskningar och möjligheter. Vi får även träna på att titta i spegeln och säga “ jag duger, precis som jag är” och “ vad fin jag är “.Vi kommer att träna på att ta emot och ge komplimanger samt hitta tacksamheten.

Vi kommer även prata om kraften i kroppsspråk och hur detta kan påverka din känsla till dig själv och din kropp

Övningar:

  • Kollage över kroppsaktivister
  • Komplimangskolan
  • Att se sig själv i spegeln och på kort och säga “vad fin du är”
  • Mindfulness
  • Massage
  • Kraft att förändra och nå önskningar
  • Våga vara fin, precis som du är
  • Reflektera istället för att älta
  • Tacksamhetsdagbok
  • Rörelse

Välkommen!

 

 

 

Om Kursledaren Therés Enström

Therés Enström är utbildad Hälsovägledare/PT/Mental tränare samt Massör via Luleå Tekniska Universitet, LTU, Yogalärare via Nordiska Yogalärarinstitutet samt har utbildning i stressfysiologi och arbetsmiljö & stress (LTU). 

Hon är erfaren yogalärare, föreläsare inom stress och hälsa, arbetar med personlig utveckling, livsstilsförändring, motivation och målbildsträning.

Hon har även lett en studie kring tacksamhet och självkänsla samt vunnit årets hälsoprojekt 2017 på LTU för sina kreativa workshops som bidragande faktor till äldres välmående. Hon har också gått musikhögskolan och är erfaren musiker och har länge använt musik och kreativitet som ett verktyg för hälsa och välmående. 

 

 

Övrigt

Denna kurs är ett samarbete mellan Kvinnojouren Kullan och Folkuniversitetet Dalarna. 

Kursen är kostnadsfri. Anmäl dig här!

Riktar sig till dig som identifierar dig som kvinna.

 

© Kvinnojouren Kullan 2019
Utvecklat av Falukod i samarbete med Femkonst

Org nr: 802461-0639
Bankgiro: 777-2247 
Swish: 123 319 21 68

Kontakt
023 - 125 15
info@kullanskj.se
Chatt