Är du intresserad av ideellt engagemang?

Skulle du vilja vara med i en styrelse?

Brinner du för kvinnor och barns rättigheter?

Då har du hittat rätt!

Vi söker både ideellt engagerade volontärer, nya styrelsemedlemmar och stödmedlemmar!

Nu söker vi ny medlemmar och styrelsemedlemmar! Den 29 april kommer en ny styrelse att väljas till Kvinnojouren Kullans ideella förening, är det något du är intresserad av?

Genom att du anmäler dig här på hemsidan och betalar in medlemsavgiften på 150:- senast 24/03 så har du möjligheten att demokratiskt bli invald i styrelsen samt vara med och rösta fram nya eller sittande kandidater!

Uppgifter? 

Som aktiv medlem i Kvinnojouren Kullan kan du vara med och hjälpa till i verksamheten med praktiska saker så som att anordna och delta i manifestationer, gå på utbildningar, fixa i det skyddade boende eller anordna andra aktiviteter som ligger i linje med vår verksamhet. 

Som medlem kan du även sitta med i vår styrelse som ledamot, suppleant eller ordförande.  Uppgifter för medlemmar i styrelsen är att delta på styrelsemöten, diskutera och ta beslut gällande verksamheten samt arbeta för verksamhetens utveckling och riktning.

Som volontär behöver du också vara minst 18 år. Dina uppgifter anpassas efter dina önskemål och de behov som finns i verksamheten

Alla medlemmar, både stödmedlemmar och aktiva medlemmar, har rösträtt på årsmötet och är dem som väljer in nya styrelsen. 

 Jourkvinna?

Som volontär kan du arbeta som jourkvinna. För att verka som jourkvinna ska du vara minst 18 år och definiera dig som kvinna. Personlig lämplighet är något vi tar i beaktning vid rekrytering av jourkvinnor. Du behöver uppvisa ett belastningsregister från polisen (kuvertet lämnas in oöppnat), dokument kan du hämta här: www.rikspolisstyrelsen.se

Du kommer genomföra en grundutbildning via vårt förbund Unizon för att godkännas som jourkvinna. Det är ett plus om du har erfarenhet från liknande socialt arbete, olika kulturer, språkkunskaper utöver svenska och engelska – men det är inget krav. Exempel på uppgifter är att vara stödperson till kvinnor och barn i vårt boende samt att ha jourtelefonen vid några tillfällen/månad. Dina uppgifter anpassas efter dina önskemål och de behov som finns i verksamheten. Du behöver kunna avsätta ca. 4-6 timmar ideellt/månad som jourkvinna.

Låter detta som något för dig?

Anmäl dig under fliken “Stöd oss” högst upp i menyraden på denna hemsida och betala in medlemsavgift via bankgiro eller swish, märk med namn, mejladress och typ av medlemskap:

Bankgiro: 777-2247 
Swish: 123 319 21 68