8-mars: internationella kvinnodagen

 

 

– Välkomna på en helkväll på Dalarnas museum. Kom och snacka jämställdhet och kvinnofrågor, se på film och avsluta kvällen på Klubb Koppar kl. 21:00 på Kopparhatten!

 

A-märkning är en märkning som godkänts av Bechdeltestet. För att få denna märkning måste en film porträtterar två kvinnor som namnges, pratar med varandra och pratar om annat än män.

 

 

Fri Entré till hela kvällen på museet.
OBS! begränsat antal platser så kom i tid.

Program:
18.00 Zonta inleder kvällen med stipendieutdelning

ca 18.20 Linda Svensson (Film i Dalarna) pratar om A-märkning och jämställdhet i film. Ändring av schema: Therese Hercules från Högskolan Dalarna och pratar om ”Hur genusordning förstärks genom film”

19.00 Filmvisning: “Little Wing” (2016)
Little Wing är en finsk spelfilm av Oscarsnominerade regissören Selma Vilhunen, och handlar om 12-åriga Varpu som bor med sin mamma som inte riktigt vill växa upp. Det vill däremot Varpu som går sin egen väg och bestämmer sig för att hitta sin biologiska pappa, men mötet blir inte riktigt som hon tänkt sig.

Filmen vann Nordiska rådets filmpris med följande motivering;
På ett intelligent sätt leker hon [regissören och manusförfattaren Selma Vilhunen] med den typiska framställningen av flickor och unga kvinnor på film, och varje gång publiken förnimmer och förväntar sig ett hot mot huvudpersonen, Varpu, låter Vilhunen henne styra fri från klichéerna, både bokstavligt och i överförd bemärkelse.

ca 20.30 avslutning och möjlighet till samtal kring filmen.

 

21.00 Klubb Koppar börjar på Restaurang Kopparhatten.
obs. separat evenemang med inträde: https://www.facebook.com/klubbkoppar/

 Länk till evenemanget: https://www.facebook.com/events/314246949437115/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvällen arrangeras av: Zontaklubb Falun-Borlänge, Folkuniversitetet Dalarna, Dalarnas museum, Film i Dalarna, MÄN Falun, Kvinnojouren Kullan, Soroptimist Sweden (falusektion), Falu FN-förening.

Evenemanget är del av Sisters Unite Dalarna‘s evenemangsserie “den 8:e”

© Kvinnojouren Kullan 2019
Utvecklat av Falukod i samarbete med Femkonst

Org nr: 802461-0639
Bankgiro: 777-2247 
Swish: 123 319 21 68

Kontakt
023 - 125 15
info@kullanskj.se
Chatt