Information

Placerande Kommun

Status i boende: ledigt

Boende & Trygghet

Vi har ett tillfälligt kvinnofridsboende för kvinnor och barn upp till 18 år. Vårt boende ska vara en frizon, med möjlighet till återhämtning och trygghet för att kunna ta sig vidare i livet.

För nya kommuner som funderar att placera rekommenderar vi kontakt med oss så vi kan berätta mer om vårt kvalitetsarbete. Det ska alltid kännas tryggt och säkert att placera hos oss.

Boende & Husdjur

 

Vi erbjuder även husrum för djur i mån av plats. Passar det inte för stunden att ta med husdjuret i boendet hjälper vi till att hitta en tillfällig placering för djuret. Ingen kvinna ska behöva stanna kvar i ett dåligt förhållande på grund av oro för sitt husdjur. Vi förstår vikten av trygghet och samverkar därför med föreningen VOOV och även bönder som kan hjälpa till med större djur.

Praktisk info

Praktisk info för kommuner

Vi kan tyvärr inte ta emot kvinnor med aktivt missbruk. Kontakta ansvarig person via följande uppgifter:

Samtal

023-666 54 50

 

01. Dygnstaxa

Vi tillämpar dygnstaxa utan uppsägningstid.

02. Startkit

Vi erbjuder ett startkit till de som kommer tomhänta bestående av schampo, balsam, duschcreme, deodorant, tandborstar och tandkräm och hårborste. Vid behov har vi även reservkläder.

03. Utlägg

Möjlighet finns att lägga ut och fakturera i efterhand om det behövs, tex. för ytterkläder, övriga kläder, mediciner m.m. Ingenting är omöjligt hos oss så länge vi är överens.

Rutiner & Riktlinjer

Hur vi arbetar på jouren

På jouren arbetar vi efter tydliga riktlinjer och lagar med stort fokus på säkerhet. Vi eftersträvar alltid att utvecklas och förbättras. 

~

Säkerhet

Vi arbetar genomgående med inre säkerhet och yttre säkerhet. Via rutiner, samtal och utbildningar arbetar vi med den inre säkerheten. I samarbete med Securitas AB och Dialect har vi tagit fram ytterligare säkerhetslösningar för verksamheten.

Rutiner

Rutiner efterlevs via vårt verksamhetssystem för Lex Sarah, avvikelser, orosanmälningar, förbättringsförslag, rutin för genomförandeplan, brandskyddsrutiner, säkerhetsrutiner för kvinnor och medföljande barn vid in och utskrivningar etc. 

Z

Kvalitet

Vi arbetar efter Socialstyrelsens författningssamling gällande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete – för att säkerställa kvalitén på Kvinnojouren Kullan.

Lagar

Vi arbetar efter de lagar som verksamheten kräver. Vi är ingen myndighet men vid placeringar arbetar vi under SoL och socialstyrelsens bestämmelser. 

© Kvinnojouren Kullan 2019
Utvecklat av Falukod i samarbete med Femkonst

Org nr: 802461-0639
Bankgiro: 777-2247 
Swish: 123 319 21 68

Kontakt
023 - 125 15
info@kullanskj.se
Chatt