Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/37/198037/kvinnojourenkullan.se/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941 Våldsutsatt? | Kvinnojouren Kullan

Våldsutsatt

Är du utsatt för våld?

Är det Akut?

 

Ring 112

 

 

 

}

Öppettider - Telefon & Chatt

Mån – Fre: 9 – 16

Övrig tid kan du ringa kvinnofridslinjen på 
020-50 50 50

Kontakt

Telefon: 023 – 125 15
E-postinfo@kullanskj.se
Facebook
Chatt: Klicka på meddelande-ikonen längst ned till höger. Tänk på att inte lämna några känsliga uppgifter.

Definition våld

Vad är våld?

Våld är mer än fysiska övergrepp. Det finns olika typer av våld och ofta tänker man som drabbad inte på att man är utsatt för våld, eftersom man lätt normaliserar utsattheten. Kärlek ska inte vara begränsad och göra ont, kärlek ska kännas frivillig och lyfta en högt, inte sänka och begränsa en från att leva fullt ut.

utsatt för våld

Är jag utsatt för våld?

Exempel på olika former av våld i nära relation:

 • Du skuldbeläggs och kritiseras konstant trots att du inte gjort något fel
 • Dina handlingar nedvärderas
 • Du ska alltid finnas tillgänglig för din partner
 • Du blir övertalad att avstå från vänner, släktingar, intressen
 • Du bestämmer inte längre själv över dina klädval
 • Manipulerande omtänksamhet med inslag av kontroll
 • Tvungen att konstant delge din partner var du varit och vem du träffat
 • Dina åsikter undermineras respektlöst och burdust
 • Kränkande öknamn, ofta med sexuell anknytning
 • Du hotas och angrips fysiskt
 • Du försätts i ekonomiskt underläge, exempelvis genom att skriva lån på dig och sedan inte bidra med att betala. Detta kallas ekonomisk kränkning. SMS lån är en farlig portal för sådant maktmissbruk, där man lätt får ett lån på några timmar utan särskild granskning.

Är du utsatt för en eller flera av dessa exempel så är du utsatt för våld.

Hitta tillbaka

hitta tillbaka till dig själv?

Det finns hjälp att få för att hitta tillbaka till dig själv. Stegvis kan du bygga upp den person du en gång varit igen, det kan ta tid och vara krävande – men med rätt personer och stöd omkring dig, kan du nå dit.

Vid akuta situationer har vi ett tillfälligt stödboende för dig och dina barn upp till 18 år dit du kan komma via en placering av socialtjänsten. Vårt boende ska vara en frizon med ett skyddspaket som ska bidra till att du känner dig trygg hos oss. Hos oss kan du ta med dina husdjur, passar det inte för stunden att ta med djuret i boendet hjälper vi dig hitta en tillfällig placering för djuret.

 

Vill du veta mer, träffas förutsättningslöst på en fika, utan krav, utan särskilda mål – bara samtala, få lite distans, med anonymitet, utifrån dina förutsättningar & önskningar – är DU varmt välkommen att höra av dig till oss för en första träff

Du bestämmer själv om det är fysiskt på plats, via telefon, via chatt eller e-post. Du väljer det som känns bäst för dig – Du är viktig för oss, vi lyssnar och tror på dig! 

 

vid Kontakt

VAD HÄNDER NÄR DU Kontaktar oss?

Eftersom vi är en ideell förening med mindre resurser är vår tillgänglighet ibland begränsad. Vi svarar alltid så snart vi har möjlighet. Du väljer själv om du vill vara anonym och det är du som avgör vad du vill berätta och prata om. Vi för inga journaler och har tystnadsplikt.

Chatt och kontaktformulär på sidan används främst om du har allmänna frågor – lämna inga känsliga uppgifter som kan kopplas till någon person. Vid känsliga uppgifter kan vi boka in ett möte personligen eller prata via telefon.

Via telefonsamtal och personliga möten kan vi erbjuda dig:

 • Rådgivning & stöd utifrån din situation
 • Slussa dig vidare till andra hjälpinstanser om du behöver hjälp att veta vart du kan få vidare hjälp.
 • Ta kontakt med socialtjänst:
  För att få en plats på vårt tillfälliga stödboende behöver det gå via socialtjänsten som beviljar placeringen enligt SoL. Vi kan däremot alltid hjälpa dig att ta en första kontakt med dem. Då din placering beviljas av socialtjänsten har vi dokumentationsskyldighet. Om du har barn har vi anmälningsskyldighet vid oro för att barnet far illa.
 • Stödsamtal på jouren:
  Om du har behov av att prata förutsättningslöst med någon kan vi erbjuda stödsamtal, enstaka eller under en tid. Även då gäller att vi inte för journaler och att vi har full sekretess. Samtalen är kostnadsfria.

 

Hör av dig!

Tveka inte att höra av dig till oss. Vi gör vårt bästa för att svara så snart som möjligt och du bestämmer själv vilket kontaktsätt du föredrar.

 

Telefon: 023 - 125 15
E-post: info@kullanskj.se
Facebook
Telefon  & Chatt: Mån - Fre:  9 - 16*

*Chatt-ikonen hittar du till vänster. Vi svarar så snart vi kan. När du chattar är du anonym, vi ser varken namn eller plats. Men tänk på att vissa uppgifter lagras på din dator, för att ta bort dessa se fliken “Dölj besök” högst upp på sidan.

Datahantering/GDPR

8 + 9 =

© Kvinnojouren Kullan 2018
Utvecklat av Falukod i samarbete med Femkonst

Org nr: 802461-0639
Bankgiro: 777-2247 
Swish: 123 319 21 68

Kontakt
023 - 125 15
info@kullanskj.se