Studiecirkel: Visst vet Du om att du är värdefull?

 

Kvinnojouren Kullan presenterar i stolt samarbete med Folkuniversitetet denna självstärkande studiecirkel med 10 kursträffar och startar den 23 jan 2019. Varje kurstillfälle har olika teman där du lär känna dig själv, dina värderingar och vad som är just dina drömmar och mål. Visst låter det spännande? Kursen är dessutom gratis så passa på att anmäla dig i tid!

 

Anmäl dig här!

“Den absolut viktigaste av alla relationer är relationen du har till dig själv.”

 

Du lär dig att acceptera och förlåta, sätta gränser och få kraft till och planera det du vill förändra i ditt liv och bli mer av den du vill vara. Du lär dig om stress, att reflektera istället för att älta och se på din kropp med kärlek istället för skam. 

Kursen vänder sig till dig som definierar dig som kvinna, som vill utveckla sitt självförtroende och självkänsla tillsammans med andra, i en trygg miljö. Här får du möjlighet till personlig utveckling med inspiration, skratt, ärlighet, praktiska övningar och teori från forskningen. 

Du kommer lära dig hur viktigt det är med tankens och ordets kraft mot sig själv och andra. Framförallt kommer du få verktyg till att lära dig att älska dig själv, precis som du är just nu. 

En av målen för denna kurs är att du ser dig själv i spegeln och kunna säga “vad fin du är” 

 

 

Innehåll

 • Du duger precis som du är
 • Stoppa din inre kritiker – lär dig tänka positivt och bli snällare mot dig
 • Dina egna värderingar och drömmar!
 • Kroppspositivism
 • Stress och stresshantering
 • Skratt, glädje och Jag är bra!
 • Acceptera dig själv, förlåt dig själv, och tillåt dig själv
 • Motivationsskolan
 • Mål och målplanering
 • Tack, fantastiska du!

 

Olika övningar kursen kommer ha

 • Tacksamhetsdagbok
  Träna på att hitta tacksamhet i vardagen 
 • Komplimangskola 
  Uppskatta det som är bra 
  Lära ta emot och ge komplimanger 
 • Mindfulness
 • KBT – övningar 

Sedan 100 år tillbaka är det väl erkänt att självkänslan är viktig för att vi ska må bra och känna oss lyckliga (Nosek, Robinson-Whelen, Hughes & Nosek, 2016). Redan från tidig barndom får vi uppleva jämförelser och kritik från olika håll. Bilden av att vara “perfekt” utformas och vår upplevelse av vem som är det, samtidigt som ett tvivel till oss själva skapas. 

Vi behöver påminna oss själva att vi är bra som vi är och att vi är tillräckliga. 

 

 

 

Samhället, våra roller, vår kultur, alla normer, förväntningar, fördomar, rädslor och blödande bekräftelsebehov. Allt detta blir som ett dunkande crescendo som lätt döver våra egna värderingar & behov. Vi kvinnor är framförallt duktiga på att sätta undan våra behov & egna unika värderingar för att göra andra nöjda, projektleda & ordna till. 

Den absolut viktigaste av alla relationer är relationen du har till dig själv. 

 

Om Kursledaren Therés Enström

Therés Enström är utbildad Hälsovägledare/PT/Mental tränare samt Massör via Luleå Tekniska Universitet, LTU, Yogalärare via Nordiska Yogalärarinstitutet samt har utbildning i stressfysiologi och arbetsmiljö & stress (LTU). 

Hon är erfaren yogalärare, föreläsare inom stress och hälsa, arbetar med personlig utveckling, livsstilsförändring, motivation och målbildsträning.

Hon har även lett en studie kring tacksamhet och självkänsla samt vunnit årets hälsoprojekt 2017 på LTU för sina kreativa workshops som bidragande faktor till äldres välmående. Hon har också gått musikhögskolan och är erfaren musiker och har länge använt musik och kreativitet som ett verktyg för hälsa och välmående. 

 

 

Övrigt

Denna kurs är ett samarbete mellan Kvinnojouren Kullan och Folkuniversitetet Dalarna. 

Kursen är kostnadsfri. Anmäl dig här!

Riktar sig till dig som identifierar dig som kvinna.

 

© Kvinnojouren Kullan 2019
Utvecklat av Falukod i samarbete med Femkonst

Org nr: 802461-0639
Bankgiro: 777-2247 
Swish: 123 319 21 68

Kontakt
023 - 125 15
info@kullanskj.se
Chatt