Workshop: Stresshantering & Kreativitet

Välkommen till en workshop den 18-19 maj 2019 till en workshop där du får lära dig mer om stress och stresshantering. En helg med personlig utveckling, tillsammans med kreativa verktyg stärker relationen till dig själv och lära dig att acceptera det som är och se möjligheterna i att förändra det du kan!

 

Anmäl dig här!

Vi kommer att ta upp vad stress är, hur det påverkar oss psykiskt, fysiskt, hormonellt, emotionellt, socialt och existentiellt. 

 

 

Vi kommer att ta upp vad stress är, hur det påverkar oss psykiskt, fysiskt, hormonellt, emotionellt, socialt och existentiellt.

Idag lever vi i en värld fullt av konstant stimuli, med ökade arbetsbelastning och minskad arbetsstyrka, högpresterande på alla punkter i den holistiska hälsan och vi mår allt sämre. Arbetsmiljöverket har idag sett denna utveckling och lagt press på arbetsplatser att bromsa denna utveckling på sina arbetsplatser för att hjälpa de anställda. Men hur påverkar stressen oss egentligen? Det var inte allt för länge sen som vi kunde bli kontaktade via stationära telefoner, där vi inte ringde efter ett visst klockslag för respekt.

Idag har vi ett konstant flöde av att bli kontaktade, engagera oss, arbeta utanför arbetstid, jämföra oss med andra på sociala medier etc.


Denna workshop lär vi oss att känna lyssna på våra kroppar, vad stress är, hur det kan påverka oss och hur vi kan göra för att förebygga stress. Du får testa olika stresshanteringsverktyg så som: musik, rörelse, massage, mindfulness, lättare yogapass och att måla.

Vi kommer också hålla en av föreläsningarna utomhus i naturen, för att belysa och erfara naturens stressreducerande kraft.

 

Om Kursledaren Therés Enström

Therés Enström är utbildad Hälsovägledare/PT/Mental tränare samt Massör via Luleå Tekniska Universitet, LTU, Yogalärare via Nordiska Yogalärarinstitutet samt har utbildning i stressfysiologi och arbetsmiljö & stress (LTU). 

Hon är erfaren yogalärare, föreläsare inom stress och hälsa, arbetar med personlig utveckling, livsstilsförändring, motivation och målbildsträning.

Hon har även lett en studie kring tacksamhet och självkänsla samt vunnit årets hälsoprojekt 2017 på LTU för sina kreativa workshops som bidragande faktor till äldres välmående. Hon har också gått musikhögskolan och är erfaren musiker och har länge använt musik och kreativitet som ett verktyg för hälsa och välmående. 

 

 

Övrigt

Denna kurs är ett samarbete mellan Kvinnojouren Kullan och Folkuniversitetet Dalarna. 

Kursen är kostnadsfri. Anmäl dig här!

Riktar sig till dig som identifierar dig som kvinna.

 

© Kvinnojouren Kullan 2019
Utvecklat av Falukod i samarbete med Femkonst

Org nr: 802461-0639
Bankgiro: 777-2247 
Swish: 123 319 21 68

Kontakt
023 - 125 15
info@kullanskj.se
Chatt